Laskagombát rántottam a hétvégén és egy olyan zöldséges köretet szerettem volna mellé, amely zaftos is egyben, mert így a ropogós gombával jól kiegészítették egymást.
Másnap munkahelyi ebédként egyedül is megállta a helyét. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg újburgonya
- 1 nagyobb darab cukkini
- 1 csokor zöldhagyma
- 3 db paradicsom
- 10 dkg vaj
- 3 púpos ek. liszt
- 1 liter tej
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítése:
Először a besamelt készítem el. Ehhez egy edényben a vajat felmelegítem, majd beleteszem a lisztet és párszor átkeverve világos barnára pirítom. Folyamatos kevergetés mellett, felöntöm (óvatosan) a tejjel és csomómentesre keverem. Sózom és szerecsendiót reszelek bele.
A sütőt 200 fokra melegítem.
Egy sütőtálba pár csepp olajat teszek, majd belesorakoztatom a megmosott, felszelt újburgonyát (én a héját rajtahagyom), a felkarikázott zöldhagymát és cukkinit és a tetejére a vékony szeletekre szelt paradicsomot. Mindegyik sort egy nagyon picit megsózom és erőteljesebben megborsozom. A végén nyakon öntöm a besamelmártással, beteszem a forró sütőbe és kb. 25-30 perc alatt megsütöm (villával ellenőrzöm, hogy a krumpli megpuhult-e már).