Fura helyzet, amikor először a köret áll össze a fejemben, de a főfogás még hiányzik. Így voltam ezzel most is. Azt tudtam , hogy újkrumpli lesz baconbe tekerve fetasajttal. De mi legyen a várakozó csirkecombokkal?
Besóztam és megborsoztam őket és hagytam állni így kb. egy órát. Elővettem egy kacsasütő-tálat, tettem bele egy kanál csirkezsírt, beletettem a combokat, megszórtam az összetépkedett rozmaringlevelekkel, betakartam egy-egy szelet baconnel és öntöttem alá 1-1,5 dl száraz fehérbort. Fedővel beborítva, 220 fokon készre sütöttem.
Ha tepsiben sütjük, akkor tegyünk rá alufóliát, majd az utolsó 10 percre vegyük le, hogy szép pirosra piruljon.
Köretként jól illik hozzá az újburgonya baconkabátban rozmaringgal és fetával.
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- só, bors
- 2 szál rozmaring
- 6 szelet bacon
- 1 ek. csirkezsír
- 1-1,5 dl száraz fehérbor
Elkészítés: A fentiekben leírtak alapján.