Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Fehér borban sült, rozmaringos csirkecombok

2015. június 05. - Álom.Íz.Világ.

Fura helyzet, amikor először a köret áll össze a fejemben, de a főfogás még hiányzik. Így voltam ezzel most is. Azt tudtam , hogy újkrumpli lesz baconbe tekerve fetasajttal. De mi legyen a várakozó csirkecombokkal?

Besóztam és megborsoztam őket és hagytam állni így kb. egy órát. Elővettem egy kacsasütő-tálat, tettem bele egy kanál csirkezsírt, beletettem a combokat, megszórtam az összetépkedett rozmaringlevelekkel, betakartam egy-egy szelet baconnel és öntöttem alá 1-1,5 dl száraz fehérbort. Fedővel beborítva, 220 fokon készre sütöttem.

Ha tepsiben sütjük, akkor tegyünk rá alufóliát, majd az utolsó 10 percre vegyük le, hogy szép pirosra piruljon.

 

DSC_0619

 

Köretként jól illik hozzá az újburgonya baconkabátban rozmaringgal és fetával.

 

DSC_0624

 

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • só, bors
  • 2  szál rozmaring
  • 6 szelet bacon
  • 1 ek. csirkezsír
  • 1-1,5 dl száraz fehérbor

Elkészítés: A fentiekben leírtak alapján.

DSC_0612

DSC_0611

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6616347774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása