Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Újburgonya baconkabátban rozmaringgal és fetával

2015. május 25. - Álom.Íz.Világ.

 

Az újburgonya szezonja nem túl hosszú, így tényleg igyekszem a legtöbbet kihozni belőle. Jó néhány olyan variáció van a tarsolyban, amikor nemcsak köretnek, hanem - például egy vacsorára - főételnek is el lehet készíteni.

Íme, ezúttal baconnel, rozmaringgal és fetasajttal.

 

DSC_0620

Hozzávalók:

  • 15 db kisebb újburgonya
  • 15 szelet bacon
  • egy szál rozmaring
  • 125 g fetasajt

 

DSC_0578DSC_0597

 

Elkészítés:

A burgonyát megmosom és papírtörlővel felitatom róla a felesleges vizet, majd a kiterített baconszeletekbe tekerem. Nem sózom, mert a szalonna és a feta is elég sós. Egy - pár csepp olajjal kikent - tűzálló tálba sorakoztatom őket és rászórom a felaprított rozmaringleveleket. Egy pici vizet öntök alá és lefedem alufóliával.

Forró sütőben, 200 fokon addig sütöm, amíg megpuhul a burgonya. Ezt egy kés hegyével ellenőrzöm. Ekkor leveszem róla a fóliát, megszórom a felkockázott fetasajttal és pirosra sütöm. Tálaláskor még megszórom friss rozmaringgal.

DSC_0606

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4316347768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása