Az újburgonya szezonja nem túl hosszú, így tényleg igyekszem a legtöbbet kihozni belőle. Jó néhány olyan variáció van a tarsolyban, amikor nemcsak köretnek, hanem - például egy vacsorára - főételnek is el lehet készíteni.
Íme, ezúttal baconnel, rozmaringgal és fetasajttal.
Hozzávalók:
- 15 db kisebb újburgonya
- 15 szelet bacon
- egy szál rozmaring
- 125 g fetasajt
Elkészítés:
A burgonyát megmosom és papírtörlővel felitatom róla a felesleges vizet, majd a kiterített baconszeletekbe tekerem. Nem sózom, mert a szalonna és a feta is elég sós. Egy - pár csepp olajjal kikent - tűzálló tálba sorakoztatom őket és rászórom a felaprított rozmaringleveleket. Egy pici vizet öntök alá és lefedem alufóliával.
Forró sütőben, 200 fokon addig sütöm, amíg megpuhul a burgonya. Ezt egy kés hegyével ellenőrzöm. Ekkor leveszem róla a fóliát, megszórom a felkockázott fetasajttal és pirosra sütöm. Tálaláskor még megszórom friss rozmaringgal.