Hétvégeken igazán jól esik leülni az asztalhoz úgy reggelizni, hogy nem kell rohanni. Ilyenkor szívesen szánok arra időt, hogy elkészítsek egy finom villásreggelit.
Pirítóssal vagy ropogós barna kenyérrel mennyei...
Hozzávalók:
fejenként:
- 6 szál spárga
- 2 vékony szelet fekete erdei sonka
- 1-2 tojás
- 2-3 szelet füstölt parenyica sajt
- só, bors
- 1-2 dkg vaj
Elkészítés:
A spárgát megszabadítom a fás részétől, azaz a tövénél eltöröm ott, ahol hagyja magát, majd megmosom. Vizet teszek oda egy lábasban és ha forr, beleteszem a spárgát 3 percre. Gyakorlatilag blansírozom, nem főzöm! Hideg vízbe szedem ki, így roppanós marad.
Egy teflonserpenyőben megolvasztom a vajat, ráteszem a sonkába tekert spárgát, sózom, borsozom és 1-2 perc alatt - átforgatva - megpirítom. Tányérra szedem, majd elkészítem a tükörtojás(oka)t. Végül a felszelt parenyica sajt mindkét oldalát a serpenyőben kb. egy perc alatt átmelegítem. Azonnal tálalom.
Vacsorának is megfelel, ezért kerül a recept a blog "vacsora" menüjébe.