Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Reggeli kényeztetés hétvégére

2015. május 22. - Álom.Íz.Világ.

Hétvégeken igazán jól esik leülni az asztalhoz úgy reggelizni, hogy nem kell rohanni. Ilyenkor szívesen szánok arra időt, hogy elkészítsek egy finom villásreggelit. 

Pirítóssal vagy ropogós barna kenyérrel mennyei...

 

DSC_0132

Hozzávalók:

fejenként:

  • 6 szál spárga
  • 2 vékony szelet fekete erdei sonka
  • 1-2 tojás
  • 2-3 szelet füstölt parenyica sajt
  • só, bors
  • 1-2 dkg vaj

Elkészítés:

A spárgát megszabadítom a fás részétől, azaz a tövénél eltöröm ott, ahol hagyja magát, majd megmosom. Vizet teszek oda egy lábasban és ha forr, beleteszem a spárgát 3 percre. Gyakorlatilag blansírozom, nem főzöm! Hideg vízbe szedem ki, így roppanós marad.

Egy teflonserpenyőben megolvasztom a vajat, ráteszem a sonkába tekert spárgát, sózom, borsozom és 1-2 perc alatt - átforgatva - megpirítom. Tányérra szedem, majd elkészítem a tükörtojás(oka)t. Végül a felszelt parenyica sajt mindkét oldalát a serpenyőben kb. egy perc alatt átmelegítem. Azonnal tálalom.

Vacsorának is megfelel, ezért kerül a recept a blog "vacsora" menüjébe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2516347766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása