Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Erdei gyümölcsös joghurtkrém

2015. április 18. - Álom.Íz.Világ.

A sógornőmtől kaptam évekkel ezelőtt ezt a joghurttorta receptet. Mindig tortaformában készítettük, a gyümölcsöt pedig beleforgattuk. Nagyon finom az íze, ezért rendkívül kedvelt a családban. Egy picit változtattam, kipróbáltam a poharas változatot.

 DSC_0378

Hozzávalók:

  • 10,5 dl joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 12 ek. porcukor
  • 1 tasak étkezési zselatin (20 g-os)
  • 30 dkg erdei gyümölcs
  • 20 dkg kristálycukor

 

DSC_0371

Elkészítés:

A gyümölcsöt a kristálycukorral összeforraljuk és hűlni hagyjuk. A joghurtot, a zselatint és a porcukrot egy tálban elverjük, majd vízgőz fölött összemelegítjük. Ha már elolvadt a cukor ill. felolvadt benne a zselatin, akkor félre tesszük és hűlni hagyjuk. Néha megkeverjük.

Ha a gyümölcsös szószunk langyosra hűlt, beleszedjük a pohárba (kis tálkákba) és hűtőbe tesszük addig, amíg a krém el nem készül.

A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt joghurtba. Poharakba (a gyümölcsre) töltjük és legalább két órára hűtőbe tesszük.

8 pohár lett belőle.

 DSC_0392

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4916347740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása