A sógornőmtől kaptam évekkel ezelőtt ezt a joghurttorta receptet. Mindig tortaformában készítettük, a gyümölcsöt pedig beleforgattuk. Nagyon finom az íze, ezért rendkívül kedvelt a családban. Egy picit változtattam, kipróbáltam a poharas változatot.
Hozzávalók:
- 10,5 dl joghurt
- 3 dl habtejszín
- 12 ek. porcukor
- 1 tasak étkezési zselatin (20 g-os)
- 30 dkg erdei gyümölcs
- 20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A gyümölcsöt a kristálycukorral összeforraljuk és hűlni hagyjuk. A joghurtot, a zselatint és a porcukrot egy tálban elverjük, majd vízgőz fölött összemelegítjük. Ha már elolvadt a cukor ill. felolvadt benne a zselatin, akkor félre tesszük és hűlni hagyjuk. Néha megkeverjük.
Ha a gyümölcsös szószunk langyosra hűlt, beleszedjük a pohárba (kis tálkákba) és hűtőbe tesszük addig, amíg a krém el nem készül.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt joghurtba. Poharakba (a gyümölcsre) töltjük és legalább két órára hűtőbe tesszük.
8 pohár lett belőle.