Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Csőben sült sertésszelet karfiollal és cukkinis kuszkusszal

2015. március 28. - Álom.Íz.Világ.

Továbbra is családi kívánsághét van a konyhában.

Most következzék az én egyik nagy kedvencem. Hús, karfiol, besamel, cukkini, újhagyma, kuszkusz. Külön-külön is nagy favoritok, de így együtt, amikor összeállnak egy ebéd kedvéért...

 

DSC_1182

Hozzávalók:

  • 8 szelet (tenyérnyi) sertéscomb (kb. 45 dkg)
  • 3 ek. olaj
  • bors
  • egy közepes fej karfiol
  • 6 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 6 dl tej
  • szerecsendió
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1/2 db cukkini
  • 2 szál újhagyma
  • egy maréknyi reszelt trappista sajt

 

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, majd sós vízben megpárolom őket. Szűrőn lecsepegtetem.

A hússzeleteket, ha vastagnak találom, kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Kevés olajon elősütöm mindkét oldalát, majd egy jénai tálba sorakoztatom őket. Ráhalmozom a karfiolt és besamelmártást készítek. Ehhez a vajon világos barnára pirítom a lisztet, majd felengedem a tejjel és csomómentesre keverem. Sózom, borsozom és reszelek bele szerecsendiót. Amikor besűrűsödik, a besamelt a karfiolos húsra öntöm, rászóróm a reszelt trappista sajtot és 180 fokos sütőben készre sütöm.

Köretként újhagymás-cukkinis kuszkuszt készítek. Ehhez az újhagymát felkarikázom, a cukkinit apró kockákra vágom és egy kevés olívaolajra teszem őket. Egy perc után hozzáöntöm az egy bögre kuszkuszt, átforgatom és lehúzom a tűzről. Óvatosan felöntöm egy bögre meleg vízzel, majd sózom. Átkeverem és ráteszem a fedőt. Tűzhely már nem is kell neki. Pár perc alatt felszívja a nedvességet és már kész is. Ezért szeretem a kuszkuszt, mert rendkívül gyorsan elkészíthető, a hozzáadott zöldségféle pedig roppanós marad.

DSC_1185 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1316347716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása