A tegnapi süteményből (cupcake-ből) megmaradt pár darab, amelyekre nem jutott csokoládékrém. Ezeket beletettem egy műanyag dobozba és ma erdei gyümölccsel, mascarpone krémsajttal párosítottam.
Akinek nincs kedve sütni, az bátran cserélje fel a süteménydarabokat zabkeksszel vagy mézes puszedlival!
Hozzávalók:
(4 pohárhoz)
- 5 db csokis muffin (vagy kakaós piskóta)
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 5-6 ek. habtejszín
- 2 ek. porcukor
- 1 citrom leve és héja
- 35 dkg erdei gyümölcs (most még fagyasztott)
- 2 ek. kristálycukor/barna cukor
Elkészítés:
A fagyasztott gyümölcsöt a kristálycukorral összekeverem és egy jénaiban a mikróba teszem egy percre, a legmagasabb fokozatra. Ha elkészült, hűlni hagyom. A mascarponét egy tálban összekeverem a tejszínnel, a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával.
A poharakba először a gyümölcs kerül, majd a széttördelt csokis sütemény, rá a mascarponés krém, majd ismét sütemény, mascarpone, a tetejére pedig ismét gyümölcsöt (levével együtt) halmozunk. Tálalásig hűtőbe tesszük.