Itt a friss meggy és nekem még mindig van a fagyasztóban az előző nyáron eltett gyümölcsből, ráadásul 2 kg-os csomagok. A Nyírségből kaptunk tavaly nagyobb mennyiséget, amelyet egész évben fogyasztottunk ugyan, de még 2 csomag itt várakozott a hűtőben. Nemrégiben elkészítettem már ezt a verziót és akkor annyira bejött a családnak, hogy azóta tudom, a meggyes süti igazán akkor finom, ha rengeteg meggy van benne. ...és a hodászi meggy, isteni!
Egyszerűen elkészíthető, nyári finomság.
Hozzávalók:
- 30 dkg puha vaj (vagy margarin)
- 22 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 20 dkg tejföl (vagy görög joghurt)
- 1 kk.vaníliakivonat
- 30 dkg liszt
- 9 g sütőpor
- 2 kg meggy
- 2 tk. őrölt fahéj
- 3-4 ek. nádcukor
- tetejére: porcukor
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra melegítem, és egy nagyméretű (kb. 37x42 cm-es) tepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral.
Amíg a meggyet kimagozom, addig a robotgép először habosra keveri nekem a porcukrot és az összekockázott vajat (margarint), majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A sütőport összekeverem a liszttel, majd a tojásos keverékhez adom, felváltva a tejföllel. Végül hozzáadom a vaníliát.
A sütőpapíros tepsibe öntöm a tésztát, a tetejére pedig egyenletesen ráterítem a fahéjjal és a nádcukorral elkevert meggyet.
40 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt meghintem porcukorral.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.