Ezt a receptet számtalanszor használtam már, gyakorlatilag, ha gyors (és túrós) süti kell, akkor mindig ehhez nyúlok. Kimérek mindent egy tálba, jól összedolgozom és már mehet is a sütőbe.
Tettem már bele aszalt gyümölcsöket, készítettem már friss eperrel, áfonyával. Ezúttal a búzadara-liszt arányát változtattam meg, talán így még jobb. :)
Szeretjük így is, úgy is.
Hozzávalók:
- 50 kg tehéntúró
- 8 dkg lágy vaj (+ a forma kikenéséhez)
- 1 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál liszt (+ a forma beszórásához)
- 7,5 dkg porcukor
- fél citrom héja és leve
- 2 tojás
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 vaníliarúd kikapart magjai (vagy 1 tk. vaníliaaroma)
- tetejére: 3 teáskanál tejföl, 1 tojássárgája
- tálaláshoz: porcukor
Elkészítés:
A vajat a mikróban egy picit megmelegítem, csak annyira, hogy kissé lágy legyen.
A robotgép táljába teszem a túrót, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót és a gép segítségével simára, krémesre keverem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Egy gyümölcskenyérformát kivajazok, majd liszttel behintem. Ebbe lisztezett öntöm a túrós masszát, elegyengetem, végül a tetejét megkenem a tejföllel elkevert tojással.
Kb. 30 percig sütöm.
Hidegen és melegen is tálalható, porcukorral megszórva.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.