Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Kéksajtos-rukkolás szendvicskrém

2018. március 17. - Álom.Íz.Világ.

Egy tálka, három hozzávaló, egy kevés frissen őrölt bors. Egész pontosan ennyi kell ahhoz, hogy egy finom szendvicskrémet készítsünk a reggeli pirítósunk mellé. De kitűnő kence sós péksüteményekre is, nekem például innen jött az ötlet...

Apukám tegnap isteni túrós pogácsát sütött, amelyből mára maradt pár darab. Kettévágtam őket és megkentem az illatos krémmel. Friss paradicsom, rukkola és uborka került mellé az asztalra.

 

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg kéksajt
  • 7 dkg vaj
  • 1 maréknyi rukkola
  • bors

 

 

Elkészítése:

Egy mély tálba teszem a kéksajtot, villával összetöröm, majd hozzáadom a vajat és alaposan összekeverem (a legjobb, ha a villával dolgozzuk hozzá a vajat is). Adok hozzá pár tekerésnyi frissen őrölt borsot. A rukkolát megmosom, alaposan lecsepegtetem, egy éles késsel felaprítom, és beleforgatom a sajtkrémbe.

Pirítósra, pogácsára vagy péksüteményre kenjük és friss zöldségekkel fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr616348094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása