A fiam egy három napos kézilabdatornán vesz részt és - bár tegnap meglátogattuk - már nagyon várjuk haza. Mivel igencsak édesszájú, gondoltam kedveskedek neki valami csokis finomsággal. Régen készítettem már csokoládés édességet, így a választás egy gyorsan összedobható muffinra esett. Kívül ropogós, belül puha és nagyon, de nagyon finom. :)
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 25 dkg finomliszt
- 2,5 tk. sütőpor
- 0,5 tk. szódabikarbóna
- 2,5 ek. sötét kakaópor
- 1 csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2,7 dl görög joghurt
- 1 db tojás
- 15 dkg nádcukor
- 0,8 dl napraforgóolaj
- díszítéshez: olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítem, a muffinsütőt kibélelem 12 db papírkapszlival.
Gőz felett felolvasztom az összetördelt tejcsokoládét és hűlni hagyom. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipetnyi sót, a kakaóport és a kis darabokra vágott étcsokoládét. Egy másik tálban villával felverem a tojást, hozzáadom a nádcukrot és alaposan elkeverem. Hozzáadom a joghurtot, az olvasztott csokoládét és az olajat, majd ebbe a tálba - 2-3 részletben - beledolgozom a lisztes keveréket is.
A muffinsütő - papírral bélelt - mélyedéseit megtöltöm a csokis masszával és 25 perc alatt megsütöm. Miután kihűlt, ráadásképpen olvasztott csokoládéval (ha túl sűrű, egy kis olajat adok hozzá) "csíkozom" a tetejüket.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.