A cantuccini az olaszok egyik legkedveltebb keksze, amelyet tejes kávéba, kakaóba, teába mártogatva fogyasztanak. Egy vajas, mandulás finomság, amelynek rendkívül ropogós állaga a kétszeri sütésnek köszönhető.
Igazi csemege. Akár gasztroajándéknak...
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 2 kk. fahéj
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 20 dkg nádcukor
- 10 dkg puha vaj
- 4 tojás
- 25 dkg mandula
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítem.
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a egyesével a tojásokat. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. Összevegyítem a két tál tartalmát, és hozzáadom a durvára vágott mandulát is. Egy alaposan belisztezett deszkára borítom a tésztát és alaposan összegyúrom.
Két darab, egyenként kb. 35 cm hosszú, 5 cm átmérőjű hengert formázok belőle, majd a tetejét óvatosan a tenyeremmel lelapítom.
Egy sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsire fektetem őket és 35 perc alatt megsütöm. Ha kisült, kiveszem a tepsit és langyosra hűtöm a rudakat, majd 1 cm vastagságúra felszeletelem és visszafektetem a tepsire, így sütöm még 12 percig.
Lezárt dobozban hetekig eláll.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.