Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Mandulás-fahéjas cantuccini

2017. december 17. - Álom.Íz.Világ.

A cantuccini az olaszok egyik legkedveltebb keksze, amelyet tejes kávéba, kakaóba, teába mártogatva fogyasztanak. Egy vajas, mandulás finomság, amelynek rendkívül ropogós állaga a kétszeri sütésnek köszönhető. 

Igazi csemege. Akár gasztroajándéknak...

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 kk. fahéj
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 20 dkg nádcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 4 tojás
  • 25 dkg mandula

 

 

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra melegítem.

A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a egyesével a tojásokat. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. Összevegyítem a két tál tartalmát, és hozzáadom a durvára vágott mandulát is. Egy alaposan belisztezett deszkára borítom a tésztát és alaposan összegyúrom. 

Két darab, egyenként kb. 35 cm hosszú, 5 cm átmérőjű hengert formázok belőle, majd a tetejét óvatosan a tenyeremmel lelapítom.

Egy sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsire fektetem őket és 35 perc alatt megsütöm. Ha kisült, kiveszem a tepsit és langyosra hűtöm a rudakat, majd 1 cm vastagságúra felszeletelem és visszafektetem a tepsire, így sütöm még 12 percig.

Lezárt dobozban hetekig eláll.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4116348078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása