Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Ajándékötlet karácsonyra - omlós, fahéjas keksz

2017. november 01. - Álom.Íz.Világ.

A fiam az őszi szünetben vidékre utazott egy kézilabda-tornára. Igyekszem ilyenkor csomagolni neki minden olyat, amire szüksége lehet. Az idén arra gondoltam, egy kisebb méretű fémdobozt becsempészhetünk a táskájába, így neki és a csapattársainak is jut egy kis "hazai" finomság. Jól szállítható, nincs nagy súlya, nem igényel hűtést, rendkívül omlós és - nem utolsó sorban - illatos ez a keksz. 

Szerették... :)

Ja, és így karácsonyhoz közeledvén, ajándékötletnek sem utolsó, csak egy csatos üveg vagy egy szép fémdoboz kell hozzá. 

 

 

Hozzávalók:

  • 12 dkg nádcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 0,5 - 1 mokkáskanál fahéj (ízlés szerint)
  • kívülre: 1 ek. fahéj, 2 ek. kristálycukor

 

Elkészítése:

A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal. A vajat habosra keverem a cukorral, beleütöm a tojást és azzal is alaposan elkeverem. Végül hozzáadom a lisztes keveréket és összeállítom a tésztát, folpackba csomagolom és hűtőbe teszem, hogy később jól és könnyen formázható legyen. Nekem ezúttal két órát pihent, de elég neki 30 perc is. A lényeg, hogy jól összeálljon.

A sütőt 180 fokra melegítem.

A kekszek külsejére szánt fahéjat és cukrot egy kisebb, mély tálban összekeverem és a diónyi nagyságú gombócokat meghempergetem benne. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket (egy hagyományos, "gázos" tepsibe max. 16 darabot teszek, mert megnő sütés közben), és egy kisméretű pohár talpával, kb. fél cm magasságúra kilapítom őket.

Az előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütöm a kekszeket. 

24 db lesz belőle.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5216348070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása