Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Zöldséges, rakott csirkemell - egy kicsit másképp

2017. szeptember 02. - Álom.Íz.Világ.

 

Zöldséges, mert a csirkemell mellett ezúttal az édesburgonya, a cukkini, a lilahagyma és a fokhagyma kapott szerepet. Rakott, mert szorosan egymás mellé kerültek ezek a szép, színes alapanyagok, de egy kicsit más, mint a megszokott. Nem vízszintesen rétegeztem (ami valljuk be, csakis vizuális élmény, semmi más jelentősége nincs :) ), másrészt nincs benne "kötőanyag", vagyis nem került bele se reszelt sajt, se tejszín, de még csak tejföl se. Pusztán az olívaolaj és persze a szűkös hely tartja össze a szeleteket.  

Számomra ez az étel már az őszt idézi. Egyébként pedig egy végtelenül egyszerűen elkészíthető egytálétel, amelyet akár a diétázók is bátran fogyaszthatnak.

 

 

Hozzávalók:

  • 1 pár (2 db) csirkemell
  • 2 db kisméretű sárga cukkini
  • 1 db nagy fej lilahagyma
  • 1 db édesburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • só, bors
  • olívaolaj

 

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A csirkemellet 4-5 mm-es, a megmosott cukkinit, a meghámozott édesburgonyát és a lilahagymát 3-4 mm-es szeletekre vágom. A fokhagymagerezdeket is meghámozom és - hosszában- negyedelem, a lilahagymát karikáira szedem. A húst sózom, borsozom.

 

 

Egy köralakú sütőtálat (a méretét a zöldségek mennyiségétől függően érdemes megválasztani) vékonyan kikenek olívaolajjal és egymás után sorakoztatom a húst és a zöldségeket, a fokhagymadarabokat pedig közé dugdosom. A tetejét megsózom, tekerek rá frissen őrölt borsot, vékonyan meglocsolom olívaolajjal  és lefedem alufóliával. Így 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát a tetejéről és 15 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3616348056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása