Zöldséges, mert a csirkemell mellett ezúttal az édesburgonya, a cukkini, a lilahagyma és a fokhagyma kapott szerepet. Rakott, mert szorosan egymás mellé kerültek ezek a szép, színes alapanyagok, de egy kicsit más, mint a megszokott. Nem vízszintesen rétegeztem (ami valljuk be, csakis vizuális élmény, semmi más jelentősége nincs :) ), másrészt nincs benne "kötőanyag", vagyis nem került bele se reszelt sajt, se tejszín, de még csak tejföl se. Pusztán az olívaolaj és persze a szűkös hely tartja össze a szeleteket.
Számomra ez az étel már az őszt idézi. Egyébként pedig egy végtelenül egyszerűen elkészíthető egytálétel, amelyet akár a diétázók is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 1 pár (2 db) csirkemell
- 2 db kisméretű sárga cukkini
- 1 db nagy fej lilahagyma
- 1 db édesburgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A csirkemellet 4-5 mm-es, a megmosott cukkinit, a meghámozott édesburgonyát és a lilahagymát 3-4 mm-es szeletekre vágom. A fokhagymagerezdeket is meghámozom és - hosszában- negyedelem, a lilahagymát karikáira szedem. A húst sózom, borsozom.
Egy köralakú sütőtálat (a méretét a zöldségek mennyiségétől függően érdemes megválasztani) vékonyan kikenek olívaolajjal és egymás után sorakoztatom a húst és a zöldségeket, a fokhagymadarabokat pedig közé dugdosom. A tetejét megsózom, tekerek rá frissen őrölt borsot, vékonyan meglocsolom olívaolajjal és lefedem alufóliával. Így 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát a tetejéről és 15 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.