Ebben a nagy melegben igazán jól esik egy könnyű, finom desszert a hűtőből. Sokféle gyümölccsel párosítható, de a szeder mindig is favorit volt. Szerintem jól működik ez a fekete-fehér kombináció, amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes édesítővel készült.
A friss szedret egyébként a fonyódi piacról hoztam (utazott vagy 260 km-t), a joghurtos masszába is az került, a fagyasztott szemeket "csak" dekorációnak használtam.
Hozzávalók:
- 7 dl görög (natúr) joghurt
- 3 dl habtejszín
- 14 evőkanál eritrit (vagy 12 kanál cukor)
- 1 tasak (20 g) étkezési zselatin
- 50 dkg friss szeder
Elkészítése:
Egy lábasba kanalazok 2 dl görög joghurtot, beleteszem a zselatint és az eritritet, összekeverem, majd lassú tűzön összemelegítem (forralni nem szabad!). Ha szép homogén a keverék, akkor hozzáadom a maradék, 5 dl joghurtot, a tejszínt és csomómentesre keverem.
Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát kibélelek folpackkal és egy kevés vizet engedek bele. Körbe-körbe forgatom, hogy mindenhol érje a víz, majd kiöntöm a folyadékot. Megmosom a szedreket és alaposan lecsepegtetem. A forma aljára teszem a gyümölcsöt (pár szemet félreteszek a díszítéshez), majd óvatosan ráöntöm a tejszínes joghurtot.
Legalább 3 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálalás előtt tálra borítom, eltávolítom a folpackot és a félretett szederrel, mentalevéllel díszítem.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.