Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Hűsítő, szedres joghurtfalatok - cukormentesen

2017. július 13. - Álom.Íz.Világ.

Ebben a nagy melegben igazán jól esik egy könnyű, finom desszert a hűtőből. Sokféle gyümölccsel párosítható, de a szeder mindig is favorit volt. Szerintem jól működik ez a fekete-fehér kombináció, amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes édesítővel készült.

A friss szedret egyébként a fonyódi piacról hoztam (utazott vagy 260 km-t), a joghurtos masszába is az került, a fagyasztott szemeket "csak" dekorációnak használtam.

 

 

Hozzávalók:

  • 7 dl görög (natúr) joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 14 evőkanál eritrit (vagy 12 kanál cukor)
  • 1 tasak (20 g) étkezési zselatin
  • 50 dkg friss szeder

 

 

Elkészítése:

Egy lábasba kanalazok 2 dl görög joghurtot, beleteszem a zselatint és az eritritet, összekeverem, majd lassú tűzön összemelegítem (forralni nem szabad!). Ha szép homogén a keverék, akkor hozzáadom a maradék, 5 dl joghurtot, a tejszínt és csomómentesre keverem.

 

 

Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát kibélelek folpackkal és egy kevés vizet engedek bele. Körbe-körbe forgatom, hogy mindenhol érje a víz, majd kiöntöm a folyadékot. Megmosom a szedreket és alaposan lecsepegtetem. A forma aljára teszem a gyümölcsöt (pár szemet félreteszek a díszítéshez), majd óvatosan ráöntöm a tejszínes joghurtot. 

 

 

Legalább 3 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálalás előtt tálra borítom, eltávolítom a folpackot és a félretett szederrel, mentalevéllel díszítem.

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1716348048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása