Régóta kacérkodtam már a gondolattal, hogy nekiugrok egy répatortának. Ettem már, de még nem készítettem. Hozzáadott cukor nélkül készült, édesítésére eritritet és mézet használtam. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a végén, rutinból meghintettem porcukorral... :) De ez maradjon közöttünk! :)
A végén egy igazi csemege született, amelyen érződött, hogy tele van minden földi jóval.
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb (vagy 3 db karcsúbb) sárgarépa
- 3 db tojás
- 6 dkg eritrit
- 15 dkg méz
- 1 csipet só
- 15 dkg darált mandula
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 15 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra melegítem, egy 23 cm-es, kapcsos tortaformát pedig kibélelek sütőpapírral.
A répát meghámozom, majd - nagy lyukú reszelőn - lereszelem. A diót és a mandulát ledarálom, egy mély tálba teszem a kókuszreszelékkel, a fahéjjal és a csipetnyi sóval együtt. A robotgép táljába felütöm a tojásokat és az eritrittel, mézzel együtt habosra keverem, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat, végül belekeverem a reszelt répát és az olvasztott vajat is.
A sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a masszát és 50-55 perc alatt megsütöm. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
Hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor szépen tudjuk majd szeletelni. (Ráadásképpen készíthetünk hozzá citrusos mascarpone krémet.)
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.