Vegyél néhány zöldségfélét, fűszerezd be, önts rá olívaolajat, tedd a sütőbe és készíts mellé egy jó kis mártogatóst. Gyakorlatilag ennyi a feladat és 30 perc múlva az asztalra tehetsz egy kiváló köretet, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. Amíg tart az újburgonyaszezon, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 10 db parázsburgonya (kisméretű újburgonya)
- 6-7 db közepes fej csiperkegomba
- 15 szál zöldspárga
- 1 maréknyi zöldhüvelyű bab (fagyasztott)
- 1 maréknyi zöldborsó
- provance-i fűszerkeverék
- só, bors
- olívaolaj
- 2 púpos evőkanál sajtkrém
- 2 evőkanál tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- snidling - ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítem, a tepsit kibélelem sütőpapírral.
Megmosom a parázsburgonyát (nem hámozom), a spárgát és a gombát. A burgonyát három, a gombát hat részre, a spárgát 3 cm-es darabokra vágom. Beleteszem egy mély tálba, melléteszem a zöldbabot és a borsót. Sózom, borsozom, megszórom provance-i fűszerkeverékkel, majd meglocsolom olívaolajjal. A sütőpapírra borítom és a meleg sütőben 30 perc alatt megsütöm (közben egyszer óvatosan átforgatom).
Amíg sülnek a zöldségek, elkészítem az öntetet (mártogatóst). Ehhez a sajtkrémet kikeverem a tejföllel, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az aprított metélőhagymát, majd megsózom és alaposan összekeverem.
Forrón tálalom.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.