Ennek a túrótortának a receptje anno nagy sikert aratott. Szeretettel veszem elő mindig, újra és újra. Ezúttal kipróbáltam egy még karcsúbb, egészségesebb változatot. A lisztet teljes kiőrlésű lisztre cseréltem, "cukorpótlónak" pedig egy természetes édesítőszert, az eritritet használtam.
Nem lett túl édes, nekünk, felnőtteknek tökéletesen megfelelt, a gyerekek kaptak a tetejére porcukrot.
Hozzávalók:
- 1 kg krémes, házi tehéntúró
- 16 dkg felkockázott vaj
- 6 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 18 dkg eritrit
- fél vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom héja és leve
- 4 tojás
- 2 csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- tetejére: 30-35 dkg eper
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A hozzávalókat egy mély tálba teszem és karos robotgéppel simára keverem. Akkor jó, amikor egy homogén krémmé alakul. Egy 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a túrós masszát és beteszem a sütőbe.
Előbb 180 fokon sütöm 25 percet, majd mérsékelem a hőt 160 fokra és így sütöm még 25 percig.
Fontos, hogy jól kihűljön, utána hűtőbe teszem és ezután szedem le róla a kapcsos formát, mert akkor lehet szépen szeletelni. Tálalás előtt a tetejére sorakoztatom a megmosott, vékonyra szeletelt epret.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a