Nemrég jutottam hozzá egy üveg igazi, szatmári szilvalekvárhoz. Semmi hozzáadott cukor, csak gyümölcs. Isteni! Úgy terveztem, először egy buktába kerül bele, de ez a muffin beelőzte. Nem bánom.
Eddig zabpelyhet még nem tettem muffinba, de azt kell, hogy mondjam, jót tett neki...
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 10 dkg finomszemű zabpehely
- 2.8 dl joghurt
- 13 dkg nádcukor (vagy méz)
- 5 dkg darált törökmogyoró
- 0.5 tk. szódabikarbóna
- 2.5 tk. sütőpor
- 1.5 tk. fahéj
- 1 tojás
- 0.8 dl olaj
- 12 tk. szilvalekvár
- tetejére: porcukor
Elkészítése:
A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlikat helyezek.
A zabpelyhet belekeverem a joghurtba és állni hagyom. Egy mély tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a darált mogyorót, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sütőport.
Egy másik tálban villával lazán felverem a tojást, majd hozzáadom a cukrot és elkeverem. Végül belekerül az olaj és a joghurtos zabpehely is.
Végül összekeverem a száraz és nedves anyagokat, majd a muffinsütő mélyedéseibe kanalazom a masszát úgy, hogy mindegyiket a feléig töltöm meg.
Erre kerül 1-1 teáskanál szilvalekvár, majd a maradék massza.
20-25 perc alatt megsütöm.
Kiveszem a sütőből és legalább 5-10 percig pihentetem, mielőtt kiszedem a muffinsütőből mélyedéseiből.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.