Ha a medvehagyma megjelenik a piacon, nekem azt jelenti, visszavonhatatlanul tavasz van.
Medvehagymát tettem már levesbe, salátába, kenyérbe, azonban májpástétomba még nem. Itt volt az ideje, hogy kipróbáljam így is ezt a csodás tavaszi zöldfűszert.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor medvehagyma
- 7-8 ek. csirke- vagy kacsazsír
- 3 dkg vaj
- só, bors
Elkészítése:
A felkarikázott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket - egy serpenyőben - 4 ek. zsíron és a vajon megfonnyasztom, majd ráteszem a nagyobb darabokra vágott májat. Egyébként csak azért darabolom fel, mert így kevésbé "csapkod" sütés közben. Megborsozom, de egyelőre nem sózom. Párszor átkeverem és addig sütöm, amíg szép rózsaszín lesz a máj belseje. A végén sózom.
Átszedem egy mély tálba és botmixerrel pépesítem, de az sem baj, ha néhány kisebb darab is marad benne.
A medvehagymát megmosom és apróra vágom. Egy evőkanál zsírt megolvasztok és pár pillanatra (de tényleg csak pár pillanatra!) beleteszem a medvehagymát, majd hozzáöntöm a májhoz és alaposan elkeverem. A pástétom nagy részét egy csatos üvegbe teszem, amelynek tetejére még két kanál zsírt olvasztok és ráöntöm, így tovább eláll a hűtőben és nem szárad ki.
Hűvös helyen kihűtöm, majd hűtőszekrénybe teszem.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.