Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Medvehagymás májpástétom

2017. március 22. - Álom.Íz.Világ.

Ha a medvehagyma megjelenik a piacon, nekem azt jelenti, visszavonhatatlanul tavasz van.

Medvehagymát tettem már levesbe, salátába, kenyérbe, azonban májpástétomba még nem. Itt volt az ideje, hogy kipróbáljam így is ezt a csodás tavaszi zöldfűszert. 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 7-8 ek. csirke- vagy kacsazsír
  • 3 dkg vaj
  • só, bors

 

 

Elkészítése:

A felkarikázott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket - egy serpenyőben - 4 ek. zsíron és a vajon megfonnyasztom, majd ráteszem a nagyobb darabokra vágott májat. Egyébként csak azért darabolom fel, mert így kevésbé "csapkod" sütés közben. Megborsozom, de egyelőre nem sózom. Párszor átkeverem és addig sütöm, amíg szép rózsaszín lesz a máj belseje. A végén sózom.

Átszedem egy mély tálba és botmixerrel pépesítem, de az sem baj, ha néhány kisebb darab is marad benne. 

 

 

A medvehagymát megmosom és apróra vágom. Egy evőkanál zsírt megolvasztok és pár pillanatra (de tényleg csak pár pillanatra!) beleteszem a medvehagymát, majd hozzáöntöm a májhoz és alaposan elkeverem. A pástétom nagy részét egy csatos üvegbe teszem, amelynek tetejére még két kanál zsírt olvasztok és ráöntöm, így tovább eláll a hűtőben és nem szárad ki.

Hűvös helyen kihűtöm, majd hűtőszekrénybe teszem.

 

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4316348020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása