Mindössze egy (vagy kettő) zsenge cukkini, sonka és krémes sajt szükséges ahhoz, hogy egy ízletes köretet - akár főételt - készítsünk fél óra alatt.
Én legutóbb füstölt sonkával készítettem, de egy kicsit sósnak találtam, ezért a jövőben ki fogom próbálni többféle sonkával...
Hozzávalók:
20 minitekercshez
- 1 db zsenge cukkini
- 7-8 vékony szelet sonka (vagy bacon)
- kb. 3 evőkanál friss krémsajt (pl. Almette)
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A megmosott cukkiniket - egy zöldséghámozó segítségével - vékony szeletekre vágom, tulajdonképpen cukkiniszalagokat készítek. A sonkát kb. olyan vastag csíkokra vágom, mint a cukkini. Ha vékonyabb, az nem baj. Egy kis sütőtálkát magam mellé készítek és az aljába teszek egy kevés olívaolajat. A sütőt 180 fokra melegítem.
A cukkiniszalagokat kiterítem egy deszkára, ráhelyezek egy-egy sonkacsíkot és teszek rá egy kávéskanálnyi krémsajtot. Feltekerem és a sütőedénybe - szorosan egymás mellé - sorakoztatom. Én nem sózom, mert a sonka/bacon már elég sós. A tetejére frissen őrölt bors kerül.
Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm úgy, hogy az utolsó pár percben grillezem is a tetejét (vagy rákapcsolom a légkeverést).
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.