Már két hete is van annak, hogy túrós palacsintát készítettem. Nem a hagyományos, hanem a kicsit bonyolultabb, bécsi változatot. Valamennyivel több időt igényel az elkészítése, de megéri, mert nagyon finom, lágy töltelékkel van töltve a palacsinta.
Hozzávalók:
- 15 db palacsinta
- 50 dkg krémes tehéntúró
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 db vaníliarúd
- 1 db citrom héja
- 2 maréknyi aszalt vörösáfonya
- öntet: 3 dl habtejszín, 6 dkg porcukor, 2 db tojás
Elkészítése:
15 darab palacsintát sütök. A töltelékhez a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját (egy pohárban) félreteszem, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. Egy mély tálban - robotgéppel - habosra keverem a lágy vajat a porcukorral. Majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, a túrót, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Végül belekeverem az aszalt vörösáfonyát és - óvatosan - a tojáshabot is.
Egy kb. 30x20 cm-es jénai tálat kivajazok és mellém készítem a palacsintákat ill. a túrókrémet. A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A palacsintákra kanalazok a töltelékből, feltekerem, kettévágom és - egymást félig fedve - felsorakoztatom őket.
Az öntethez a tojásokat simára keverem a porcukorral, majd hozzáadom a tejszínt, elkeverem és ráöntöm a palacsintára. 20 perc alatt összesütöm.
Még forrón megszórom porcukorral.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.