Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Mennyei hógömbök, avagy fehér csokis, kókuszos trüffel áfonyával

2016. november 17. - Álom.Íz.Világ.

Már azon gondolkodom, mit, milyen édességet lehetne készíteni karácsonyra. Olyanokat szeretnék kipróbálni, amelyeket már jó pár nappal előtte meg lehet csinálni. Na, ez a trüffelgolyó ilyen. Igaz, hogy hűtőben tárolandó, mert szobahőmérsékleten előbb-utóbb el kezd "olvadni", de azt sem bánom. Inkább a kérdés az, a család megállja-e, hogy ne járjon rá addig. A próbára szánt adag etette magát. Nem utolsósorban, szerintem jól mutatna a karácsonyi desszertes tányéron.

 

dsc_0576-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál kókuszreszelék (+ a hempergetéshez )
  • 3 evőkanál aszalt vörösáfonya

 

dsc_0571-cut-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A tejszínt felmelegítem (amint egyet forr, már le is húzom a tűzről) és beletördelem a csokoládét. Addig keverem, amíg a csoki teljesen elolvad benne. Hozzáadom a kókuszreszeléket, a fél citrom kifacsart levét és az áfonyát. Összekeverem, majd hűtőbe (akár mélyhűtőbe) teszem. Amikor megdermedt annyira, hogy formázható legyen, akkor kis gömböket készítek, azokat meghempergetem kókuszreszelékben és egy tányérra (vagy dobozba) sorakoztatom őket. Fogyasztásig hűtőben tárolom.

 

dsc_0553-cut-adjust-contrast 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

dsc_0572-adjust-contrast-cut

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4016347992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása