Már azon gondolkodom, mit, milyen édességet lehetne készíteni karácsonyra. Olyanokat szeretnék kipróbálni, amelyeket már jó pár nappal előtte meg lehet csinálni. Na, ez a trüffelgolyó ilyen. Igaz, hogy hűtőben tárolandó, mert szobahőmérsékleten előbb-utóbb el kezd "olvadni", de azt sem bánom. Inkább a kérdés az, a család megállja-e, hogy ne járjon rá addig. A próbára szánt adag etette magát. Nem utolsósorban, szerintem jól mutatna a karácsonyi desszertes tányéron.
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1,5 dl habtejszín
- fél citrom leve
- 2 evőkanál kókuszreszelék (+ a hempergetéshez )
- 3 evőkanál aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítem (amint egyet forr, már le is húzom a tűzről) és beletördelem a csokoládét. Addig keverem, amíg a csoki teljesen elolvad benne. Hozzáadom a kókuszreszeléket, a fél citrom kifacsart levét és az áfonyát. Összekeverem, majd hűtőbe (akár mélyhűtőbe) teszem. Amikor megdermedt annyira, hogy formázható legyen, akkor kis gömböket készítek, azokat meghempergetem kókuszreszelékben és egy tányérra (vagy dobozba) sorakoztatom őket. Fogyasztásig hűtőben tárolom.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.