A hétvégén sok-sok vendéget vártunk. Mivel az idő szűkös volt, olyan receptet kellett elővennem, amelyet gyorsan el lehet készíteni. Épp akkor vettem kézbe a legfrissebb GoodFood magazint és abban találtam egy almás-szedres süteményt. Eldöntöttem, hogy kiindulási alapnak jó is lesz. A tejszín mellett került bele tej, aszalt vörösáfonya és az almát jobbnak láttam reszelni (a szeletelés helyett). Az eredmény egy nagyon puha, lágy, gyümölcsös sütemény lett. Frissen az igazi!
Hozzávalók:
- 17,5 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 0,8 dl tej
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 23 dkg nádcukor
- 15 dkg aszalt vörösáfonya
- 7 db kisebb alma
- tetejére: 2-3 ek. nádcukor, sütés után: porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy kb. 35x25 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek.
A tejszínt, a tejet és a vajat összemelegítem egy kis lábasban. Amint felforrt és a vaj elolvadt, leveszem a tűzről és hűlni hagyom.
A cukrot a tojásokkal habosra (fehéredésig) keverem, majd hozzáadom a vajas-tejszínes keveréket, végül a lisztet. Csomómentesre keverem és beleöntöm a tepsibe. Beleszórom az áfonyát, majd ráterítem a - nagylyukú reszelőn lereszelt - almát. A tetejét meghintem a cukorral.
45 perc alatt megsütöm.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.