Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Almás sütemény aszalt áfonyával

2016. október 06. - Álom.Íz.Világ.

A hétvégén sok-sok vendéget vártunk. Mivel az idő szűkös volt, olyan receptet kellett elővennem, amelyet gyorsan el lehet készíteni. Épp akkor vettem kézbe a legfrissebb GoodFood magazint és abban találtam egy almás-szedres süteményt. Eldöntöttem, hogy kiindulási alapnak jó is lesz. A tejszín mellett került bele tej, aszalt vörösáfonya és az almát jobbnak láttam reszelni (a szeletelés helyett). Az eredmény egy nagyon puha, lágy, gyümölcsös sütemény lett. Frissen az igazi!
  

dsc_0219-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 0,8 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 23 dkg nádcukor 
  • 15 dkg aszalt vörösáfonya
  • 7 db kisebb alma
  • tetejére: 2-3 ek. nádcukor, sütés után: porcukor

 

dsc_0217-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy kb. 35x25 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek.

A tejszínt, a tejet és a vajat összemelegítem egy kis lábasban. Amint felforrt és a vaj elolvadt, leveszem a tűzről és hűlni hagyom. 

A cukrot a tojásokkal habosra (fehéredésig) keverem, majd hozzáadom a vajas-tejszínes keveréket, végül a lisztet. Csomómentesre keverem és beleöntöm a tepsibe. Beleszórom az áfonyát, majd ráterítem a - nagylyukú reszelőn lereszelt - almát. A tetejét meghintem a cukorral.

45 perc alatt megsütöm.

 

dsc_0210-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7416347972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása