Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Brie sajtos kosárkák pirított gombával - vacsora 30 perc alatt

2016. szeptember 03. - Álom.Íz.Világ.

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül.

Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és a snidling már csak hab a tortán. :)

 

DSC_1282-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

    12 darabhoz

  • 1 db leveles tészta (kb. 30x25 cm)
  • 6-7 nagyobb fej barna csiperke
  • 1 kis csokor snidling
  • 8 dkg vaj
  • só, bors
  • 5 szál új (lila)hagyma
  • 10 dkg brie sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojás
  • szerecsendió

 

DSC_1276-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra melegítem.

A leveles tésztát kiterítem egy deszkára, majd 12 egyforma négyzetre vágom. Belenyomkodom a muffinsütő formáiba, ráhelyezek egy-egy muffinpapírt és beleöntök - súlynak - szárazbabot (lehet lencsét, sárgaborsót is). Az előmelegített sütőben 15 percig, aranybarnára sütöm.

 

DSC_0005-adjust-contrast

 

Amíg az elősütés zajlik, addig elkészítem a tölteléket. Felkarikázom az új lilahagymákat, a gombát megmosom (nem hámozom!), vékonyra szeletelem. A snidlinget apróra vágom. Magam mellé készítem a sót, a borsot, a szerecsendiót és a reszelőt. A sajtot kisebb kockákra vágom.

 

DSC_0003-adjust-contrast

 

A vaj felét beleteszem egy serpenyőbe, rádobom a felkarikázott hagymát, majd pár perc után ráteszem a gomba felét, megborsozom. Két részletben pirítom a gombát, mert azt szeretném, hogy tényleges piruljon, ne párolódjon és csak a végén sózom, hogy ne eresszen levet. Ha elkészült, kiöntöm egy tálba és a maradék vajon megpirítom a gomba másik felét. A tálban összekeverem az aprított snidlinggel (egy evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez) és megsózom.

A felvert tojást összekeverem a tejszínnel, megsózom és reszelek bele szerecsendiót.

A babot és a papírkapszlikat eltávolítom a tésztáról, majd az elősütött kosárkákba elosztom a tejszínes-tojásos keveréket, majd belekanalazom a pirított, hagymás, snidlinges gombát, a tetejére pedig ráültetem a sajtkockákat.

180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm.

Ha valakinek nagyon hiányzik belőle a hús, tehet bele kockázott bacont vagy sonkát. De higgyétel el, nem fog. :)

 

DSC_1272-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9216347962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása