Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a tésztaétel. Főleg azért, mert párhuzamosan lehet dolgozni az alapanyagokkal. Amíg fő a tészta (a zöldségekkel együtt), addig meg lehet csinálni a hagyma-bacon-csirkemell fejezetet. Ezután már csak a sajtos-tejszínes-tojásos "öntetet" kell elkészíteni és mehet a sütőbe az egész.
Hozzávalók:
- 25 dkg bucatini tészta (vagy makaróni)
- 10 dkg zöldborsó (akár fagyasztott)
- 10 dkg zöldbab (akár fagyasztott)
- diónyi vaj
- 10 dkg bacon
- 2 db (kisebb) sonkahagyma
- 1 db csirkemell
- kis csokor snidling
- só, bors
- 15 dkg feta sajt
- 2 db tojás
- 1-1.5 dl tejszín
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm úgy, hogy miután a forró, lobogó vízbe beletettem a tésztát, 1-2 perc után melléteszem a borsót és a zöldbabot is. Amíg a zöldségek és a tészta fő, egy serpenyőben - diónyi vajon - megpirítom a félkarikákra vágott hagymát és a kockázott bacont. Rádobom az apró kockákra vágott csirkehúst és megsütöm. Sózom, borsozom.
Amikor a tészta al dente, akkor leszűröm és ráborítom a megsütött húsra. Alaposan átforgatom és egy vajjal kikent sütőformába teszem. Megszórom a felaprított snidlinggel.
A villával összetört feta sajtra ráütöm a tojásokat és habverővel - nagyjából - simára keverem. Mivel a feta elég masszív sajt, ezért kisebb-nagyobb darabok maradnak benne, de nem probléma. Hozzáadom a tejszínt, sózom (óvatosan, mert a feta sós), borsozom, majd ráöntöm a tésztára. A tetejére morzsolok még sajtot és 200 fokos sütőben, 15 perc alatt összesütöm.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a