Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Kéksajtos-tejszínes csirkemell aszalt szilvával

2016. június 03. - Álom.Íz.Világ.

Gyors ebéd kellett, nagyon gyors. A bevált stratégia szerint ilyenkor az a két alapanyag, amelyet segítségül hívok, az a csirkemell és a kuszkusz. A csirkemell tényleg rövid idő alatt elkészíthető, a kuszkusznak pedig gyakorlatilag csak forró víz kell és kész.

A családnak nagyon bejött ez a kéksajtos mártásban fürdőző csirke, amelynek sósságát ellensúlyozta az édeskés aszalt szilva. A fehérbor és a lilahagyma pedig... :)

 

DSC_0990-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 ek. liszt
  • só, bors
  • 5-6 ek. olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl habtejszín

Körethez:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1 bögre forró víz
  • 1,5 ek. olívaolaj
  • só, bors

 

DSC_0989-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A megmosott csirkemelleket érmékre szeletelem, majd sózom, borsozom és addig félreteszem, amíg a hagymát karikákra felszeletelem. A húst összekeverem a liszttel, majd egy serpenyőben 3 ek. olívaolajon fehéredésig pirítom. Átöntöm egy jénai sütőtálba.

2 ek. olívaolajra dobom a felkarikázott lilahagymát, megsózom és többször átforgatva lepirítom. Felengedem a fehérborral és kiforralom. Ha kész, ráöntöm a húsra. Nincs más hátra, mint a hagymás húsra rámorzsolom a kéksajtot, rászóróm az aszalt szilvát és felöntöm a tejszínnel. 

 

20160529_112752

 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm.

Amíg sül a hús, vizet forralok és egy lábasban kevés olívaolajon pár perc alatt színt adok a kuszkusznak, majd óvatosan (!) felöntöm a forró vízzel. Lehúzom a tűzről, sózom, borsozom és lefedem. Néha megkeverem és tálalásig békén hagyom. :)

Jó étvágyat!

DSC_0992-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3516347940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása