Gyors ebéd kellett, nagyon gyors. A bevált stratégia szerint ilyenkor az a két alapanyag, amelyet segítségül hívok, az a csirkemell és a kuszkusz. A csirkemell tényleg rövid idő alatt elkészíthető, a kuszkusznak pedig gyakorlatilag csak forró víz kell és kész.
A családnak nagyon bejött ez a kéksajtos mártásban fürdőző csirke, amelynek sósságát ellensúlyozta az édeskés aszalt szilva. A fehérbor és a lilahagyma pedig... :)
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg kéksajt
- 2 ek. liszt
- só, bors
- 5-6 ek. olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl fehérbor
- 2 dl habtejszín
Körethez:
- 1 bögre kuszkusz
- 1 bögre forró víz
- 1,5 ek. olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A megmosott csirkemelleket érmékre szeletelem, majd sózom, borsozom és addig félreteszem, amíg a hagymát karikákra felszeletelem. A húst összekeverem a liszttel, majd egy serpenyőben 3 ek. olívaolajon fehéredésig pirítom. Átöntöm egy jénai sütőtálba.
2 ek. olívaolajra dobom a felkarikázott lilahagymát, megsózom és többször átforgatva lepirítom. Felengedem a fehérborral és kiforralom. Ha kész, ráöntöm a húsra. Nincs más hátra, mint a hagymás húsra rámorzsolom a kéksajtot, rászóróm az aszalt szilvát és felöntöm a tejszínnel.
200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm.
Amíg sül a hús, vizet forralok és egy lábasban kevés olívaolajon pár perc alatt színt adok a kuszkusznak, majd óvatosan (!) felöntöm a forró vízzel. Lehúzom a tűzről, sózom, borsozom és lefedem. Néha megkeverem és tálalásig békén hagyom. :)
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.