Kimaradt három tojássárgája a rákóczi-túrós készítésekor és innen jött az ötlet, hogy egy sós pite tejszínes "mártásához" jól jöhet. Volt itthon két zsenge cukkini, két tasak mozzarellagolyó, leveles tészta a fagyasztóban...
A pitéket pedig nagyon szeretjük, sósan, édesen, mindegy.
Gyors és egyszerű vacsora vagy kitűnő, előre elkészíthető vendégváró fogás mindössze 40 perc alatt.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 kis cukkini
- egy fej vöröshagyma
- 25 dkg kockázott bacon
- diónyi vaj
- 2 tasak mozzarellagolyó
- 3 tojássárgája (lehet 2 tojásból és 1 tojássárgájából is)
- 2 dl habtejszín
- só, bors
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítem. A leveles tésztát kör alakúra nyújtom és egy kerámia piteformába nyomkodom. A lelógó széleit levágom, az alját megszurkálom villával (ha több időm van, akkor egy sütőpapírt helyezek rá és erre öntök pl. szárazbabot, súlynak) és kb. 15 percig elősütöm.
Amíg az elősütés tart, egy nagy serpenyőben a diónyi vajra dobom a bacont és a félkarikákra szeletelt hagymát. Ha a hagyma kezd összeesni, ráteszem az apró kockákra vágott cukkinit, megborsozom. Pirítom és csak a végén sózom meg, hogy ne engedjen levet. A tojássárgáját kikeverem a tejszínnel, megsózom és félreteszem.
Az elősütött tésztára (ha kell, óvatosan lelapítom) kanalazom a cukkinis-baconös keveréket, ráültetem a mozzarellagolyókat, végül ráöntöm a tejszínes tojást.
20 perc alatt megsütöm.
Melegen és hidegen is fogyasztható.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.