Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Ropogós kacsacomb édesburgonyával és spárgával

2016. május 15. - Álom.Íz.Világ.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek kacsát, mert egyszerűen elkészíthető, nem kíván semmi extrát (só, bors, rozmaring) és - nem utolsósorban - fenséges az íze. Nálunk a kacsacomb és a kacsamell is nyerő választás. 

 

DSC_0838-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

4 személyre

  • 4 db hízott kacsacomb
  • só, bors
  • 2-3 szál rozmaring
  • 4 db édesburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 30 dkg spárga
  • 20 dkg zöld ceruzabab (egész)

 

DSC_0830-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A combokat alaposan megmosom, majd sózom, borsozom. A mély kacsasütő tálba teszem bőrös oldalukkal lefelé, ráteszem a rozmaringágakat és lefedem. 180 fokos sütőben 1,5-2 óra alatt megsütöm. Félidőben megfordítom a húst. Nem kell alá sem víz, sem zsiradék. Mivel hízott kacsáról van szó, sütés közben keletkezik annyi zsír, amennyi éppen elég ahhoz, hogy abban szépen megsüljön. Ha megpuhult a comb, az utolsó 15 percre leveszem a fedelet és ropogósra sütöm.

Amíg sül a hús, a spárga végeit letöröm, alaposan megmosom és, ha szükséges meghámozom. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszem a ceruzababbal együtt. 5 perc alatt megfőzöm, majd kiszedem a vízből. Az édesburgonyát meghámozom és egészben beleteszem a spárga főzővizébe. Ha megpuhult, felszeletelem.

A lilahagymát apró kockákra vágom és pár kanál kacsazsíron megpirítom, megsózom és megforgatom benne a felszeletelt édesburgonyát. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítem.

A megmaradt zsiradékot leszűröm, kihűtöm és elteszem, mert szükség lesz rá a következő májpástétom elkészítésénél. Ha van kedved, készítsd el azt is. Itt találod:

https://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/12/30/csirkemajpastetom-karamellizalt-hagymaval/

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr216347932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása