Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek kacsát, mert egyszerűen elkészíthető, nem kíván semmi extrát (só, bors, rozmaring) és - nem utolsósorban - fenséges az íze. Nálunk a kacsacomb és a kacsamell is nyerő választás.
Hozzávalók:
4 személyre
- 4 db hízott kacsacomb
- só, bors
- 2-3 szál rozmaring
- 4 db édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg spárga
- 20 dkg zöld ceruzabab (egész)
Elkészítése:
A combokat alaposan megmosom, majd sózom, borsozom. A mély kacsasütő tálba teszem bőrös oldalukkal lefelé, ráteszem a rozmaringágakat és lefedem. 180 fokos sütőben 1,5-2 óra alatt megsütöm. Félidőben megfordítom a húst. Nem kell alá sem víz, sem zsiradék. Mivel hízott kacsáról van szó, sütés közben keletkezik annyi zsír, amennyi éppen elég ahhoz, hogy abban szépen megsüljön. Ha megpuhult a comb, az utolsó 15 percre leveszem a fedelet és ropogósra sütöm.
Amíg sül a hús, a spárga végeit letöröm, alaposan megmosom és, ha szükséges meghámozom. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszem a ceruzababbal együtt. 5 perc alatt megfőzöm, majd kiszedem a vízből. Az édesburgonyát meghámozom és egészben beleteszem a spárga főzővizébe. Ha megpuhult, felszeletelem.
A lilahagymát apró kockákra vágom és pár kanál kacsazsíron megpirítom, megsózom és megforgatom benne a felszeletelt édesburgonyát. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítem.
A megmaradt zsiradékot leszűröm, kihűtöm és elteszem, mert szükség lesz rá a következő májpástétom elkészítésénél. Ha van kedved, készítsd el azt is. Itt találod:
https://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/12/30/csirkemajpastetom-karamellizalt-hagymaval/
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.