Ismét egy muffin, amelyet ezúttal kétféle csokoládéval (tej- ill. fehér csoki) ízesítettem és eperrel "koronáztam". Jelentem, a húsvéti tejcsokis nyuszikból 3 kilőve... :)
Hozzávalók:
- 20 dkg tejcsokoládé
- 16 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 0,5 kávéskanál sütőpor
- 2,5 evőkanál sötét kakaópor
- krémhez: 20 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone
- tetejére: eper
Elkészítése:
A sütőt 175 fokra melegítem, a muffinsütőt kibélelem papírkapszlikkal.
Az összetördelt tejcsokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom, majd félreteszem hűlni. A tojásokat a barna cukorral habosra keverem. Egy másik tálba teszem a kimért lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport. A tojásos-cukros masszához hozzáadom a kihűlt vajas csokoládét, majd utolsó lépésként vegyítem a nedves ill. száraz hozzávalókat. Belekanalazom a muffinformákba és 25-30 perc alatt megsütöm.
Ne lepődjön meg senki, ha megrepedezik a teteje. Semmi gond, a díszítés miatt úgyis meg kell faragni egy picit a minitortákat.
Amíg sül a muffin, a fehér csokit - gőz felett - felolvasztom, majd hűlni hagyom. Gyakran megkeverem, hogy szép sima legyen. Ha kihűlt, beleteszem a mascarponét és alaposan összekeverem.
A muffinokat kihűtöm, megskalpolom (a púpos tetejüket egyenesre faragom), hogy stabilan álljon rajta a krém.
A csokis-mascarponés krémet habzsákba teszem és a süti tetejére "halmozom". Megmosott, felszeletelt eperrel díszítem.
12 darab lesz belőle.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.