Gyors édességet szerettem volna készíteni, mert a délelőtti főzőcske után nem volt kedvem az egész délutánt a konyhában tölteni. Az ötlet onnan jött, hogy valamelyik nap találkoztam a sacher torta receptjével...
Többször készítettem már, mert kedvelte a család. Imádom az egyszerűségét, az eleganciáját, az ízét. Röviden: a csokoládé és a baracklekvár tökéletes párosa.
Gyerekeknek kimondottan praktikus a minitorta, vagyis a muffin változat. :) Ebből a mennyiségből 10 darab lett.
Hozzávalók:
- 12 dkg étcsokoládé
- 16 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 2 tojás
- 8 dkg baracklekvár
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 0,5 kávéskanál sütőpor
- 2 evőkanál sötét kakaópor (legalább 20-22%-os)
- tetejére: 2 evőkanál baracklekvár, 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj
Elkészítése:
A sütőt 175 fokra melegítem, a muffinsütőt kibélelem papírkapszlikkal.
Az összetördelt csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom, majd félreteszem hűlni. A tojásokat a barna cukorral habosra keverem, majd beleteszem a lekvárt is. Egy másik tálba teszem a kimért lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport. A tojásos-cukros masszához hozzáadom a kihűlt vajas csokoládét, majd utolsó lépésként vegyítem a nedves ill. száraz hozzávalókat. Belekanalazom a muffinformákba és 25 perc alatt megsütöm.
Amíg sül a muffin, a maradék, 15 dkg csokit az 5 dkg vajjal - gőz felett - felolvasztom, majd hűlni hagyom.
A muffinokat langyosra hűtöm, megkenem a baracklekvárral és a csokoládémázzal.
10 darab lesz belőle.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.