Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Tonhalas-spenótos masni

2016. március 12. - Álom.Íz.Világ.

Könnyű vacsoraként vagy munkahelyi ebédként lehet számítani erre az egészséges és finom, nem utolsósorban pedig gyorsan elkészíthető tésztaételre.

Ráadásul a farfalle tésztán kívül nem kell más hozzá, csak egy kevés olívaolaj, fokhagyma, spenót, tonhalkonzerv és parmezán sajt.

 

 

DSC_0337-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg farfalle (masni) tészta
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg friss leveles spenót
  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • parmezán (ízlés szerint)
  • só, bors

 

DSC_0350-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A spenótot megmossuk és addig egy szűrőben hagyjuk, amíg egy serpenyőben a meleg olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótleveleket és fakanállal addig forgatjuk, amíg összeesik. Sózzuk, borsozzuk.

Belekeverjük a kifőtt tésztát. Ha száraznak találjuk, akkor locsoljuk még meg olívaolajjal. Tányérba szedjük, ráhalmozzuk a tonhaldarabokat és reszelünk rá parmezén sajtot.

 

 DSC_0346-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 DSC_0342-adjust-contrast

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6816347912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása