Könnyű vacsoraként vagy munkahelyi ebédként lehet számítani erre az egészséges és finom, nem utolsósorban pedig gyorsan elkészíthető tésztaételre.
Ráadásul a farfalle tésztán kívül nem kell más hozzá, csak egy kevés olívaolaj, fokhagyma, spenót, tonhalkonzerv és parmezán sajt.
Hozzávalók:
- 25 dkg farfalle (masni) tészta
- 3-4 ek. olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg friss leveles spenót
- 2 doboz tonhalkonzerv
- parmezán (ízlés szerint)
- só, bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A spenótot megmossuk és addig egy szűrőben hagyjuk, amíg egy serpenyőben a meleg olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótleveleket és fakanállal addig forgatjuk, amíg összeesik. Sózzuk, borsozzuk.
Belekeverjük a kifőtt tésztát. Ha száraznak találjuk, akkor locsoljuk még meg olívaolajjal. Tányérba szedjük, ráhalmozzuk a tonhaldarabokat és reszelünk rá parmezén sajtot.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.