Ismét egy medvehagymás recept. Bár igazából nem is nagyon nevezhető receptnek, mert összesen 3 dolog és 3 perc kell hozzá. Nevezzük inkább ötletnek. Szóval egy ötlet, hogy ne a megszokott, hagyományos vaj kerüljön a reggeli kenyérre.
Az eredmény egy rendkívül jó állagú, jól kenhető, enyhén csípős krém, amelynek - nem utolsó sorban - gyönyörű színe van.
Mi arra a mediterrán jellegű, aszalt paradicsomos, teljes kiőrlésű tönkölykenyérre kentük, amelyet előző nap ismét megsütöttem.
Hozzávalók:
- 13 dkg márványsajt
- 7 dkg vaj
- 6-7 szál medvehagyma
Elkészítése:
Egy késes robotgépbe teszem a megmosott medvehagymát és összeaprítom. Majd beleteszem a nagyobb darabokra összetördelt márványsajtot, a felkockázott vajat és a gép segítségével homogén krémet keverek belőle.
A medvehagymával óvatosan bánjunk, mert amikor ilyen apróra vágjuk, nagyobb mennyiségben csípős lehet. Erre leginkább akkor figyeljünk, ha gyerekek is esznek majd belőle.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.