Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Sajtszószos bucatini húsgombóccal - avagy mit kezdjünk a maradékkal

2016. január 16. - Álom.Íz.Világ.

A legutóbbi húsgolyó készítésekor kimaradt 10, azaz tíz darab szép, megsült példány. :) Azon gondolkodtam, mivel lehetne összeházasítani, elsősorban valamilyen szósszal szerettem volna kipróbálni. Úgy még nem ettük. :)

A gyerekek egy ideje már tésztát szeretnének enni. Így, hogy mindenkinek kedvezzek, létrejött a tészta-húsgolyó házasság, megkoronázva egy krémes, ízletes füstölt sajtos szósszal. Nem is rossz a végeredmény... ;)

 

DSC_0880-adjust-contrast

Hozzávalók:

  • 25 dkg bucatini (vagy makaróni)
  • 6 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 6 dl tej
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt, füstölt sajt
  • 3 dkg - egyéb - reszelt sajt (trappista, eidami) 
  • diónyi vaj (a sütőforma kikenéséhez)
  • maradék - sült - húsgolyó

 

DSC_0877-adjust-contrast

 

Elkészítése:

Felteszem a tésztának való főzővizet, amelybe teszek egy kevés sót. Ha felforrt, beleteszem a tésztát és amíg fő, elkészítem a sajtmártást. 

Egy mélyebb edényben a vajat felmelegítem, majd beleteszem a lisztet és párszor átkeverve világos barnára pirítom. Folyamatos kevergetés mellett, felöntöm (óvatosan) a tejjel és csomómentesre keverem. Sózom, szerecsendiót reszelek bele és sűrűsödésig főzöm. Ha felforrt, beleteszem a füstölt sajtot és addig keverem, amíg a sajt elolvad benne. 

Egy sütőedényt kivajazok és a szűrőn lecsepegtetett tésztát beleöntöm. Ráültetem a sült húsgolyókat és nyakon öntöm a sajtmártással. Tetejét reszelt sajttal szórom meg és 200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a tetején lévő sajt szép barnára sül.

Ebből a mennyiségből 4-5 adag lesz.

Jó étvágyat!

DSC_0900-adjust-contrast

 

DSC_0902-adjust-contrast

 

DSC_0887-adjust-contrast

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4416347890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása