Fasírtot szoktam készíteni, ezt a - jóval diétásabb - változatot most készítettem először. Arra gondoltam, kipróbálom úgy, hogy a hús mellé ezúttal nem teszek semmilyen kenyérfélét, még morzsát sem. Ízét a fokhagyma és a füstölt sajt adja meg. Ráadásul nem bő olajban, hanem egy sütőpapírral bélelt tepsiben készítem el, így jóval kalóriaszegényebb falatkákról van szó.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 1 tojás
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítjük. Egy mély tálba tesszük a darált húst, a tojást, belereszeljük a fokhagymát és a füstölt sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Kézzel jól összedolgozzuk, majd pici golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk azokat. Zsiradék nem szükséges alá, mert a húsból és a sajtból kisül annyi, amennyi ahhoz kell, hogy 20-25 perc után - megrázva a tepsit - átforgassuk a húsgolyókat. Így még 5-10 percig sütjük.
Főzelék vagy saláta mellé, de akár partifalatként is el tudom képzelni.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.