Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Linzer ünnepi köntösben

2015. december 23. - Álom.Íz.Világ.

Nagymamámtól kaptam a linzer receptjét, azóta mindig így készítem. Ezúttal ünnepi köntösbe öltöztettem, kapott csokisapkát és elegáns gyöngyöt. No meg egy kis savanykás lekvárt. 

 DSC_0570-adjust-contrast

 

 Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 db citrom leve és héja
  • töltéshez: kb. 25 dkg savanykás lekvár 
  • tetejére: 25 dkg étcsokoládé, cukorgyöngy 

 

 

DSC_0579-adjust-contrast

 

Elkészítés:

A lisztet és a porcukrot összevegyítem, majd elmorzsolom a felkockázott margarinnal (vajjal), majd beleteszem egyesével a négy tojássárgáját, belereszelem a jól megmosott citrom héját és beleöntöm a levét. Összedolgozom és folpackba csomagolva, hűtőbe teszem fél (akár egy) órára.

Kinyújtom, majd hullámos szélű kiszúróval kiszaggatom, ezúttal a virágos formát nélkülözöm. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket és 180 fokos sütőben világos zsemleszínűre sütöm őket.

 

DSC_0572-adjust-contrast

 

Savanykás lekvárral (én ezúttal eper-citrom kombinációját használtam) megkenem az alsó korong alját, majd összeragasztom egy másik korong talpával. Vízgőz felett megolvasztott csokoládéba mártom a tetejét. Sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatom őket, várok pár percet amíg hűl a csokoládé és rászóróm a cukorgyöngyöt. Hűvös helyre teszem, hogy megdermedjem a teteje. 

44 db (pár) lesz belőle.

 A megmaradt tojásfehérjéket lefagyasztom.

 

DSC_0567-adjust-contrast

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9116347880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása