Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Forró, krémes hagymaleves téli, hideg estékre

2015. november 22. - Álom.Íz.Világ.

Ősszel és télen gyakran készítek hagymából krémlevest. Nagyszerűen átmelegít a forrón, reszelt sajttal vagy pirított kenyérkockákkal tálalt - szerecsendióval ízesített - leves.

 

DSC_0401A

 

Hozzávalók:

  • 2 óriás fej vöröshagyma
  • 2 szál póréhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • reszelt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. liszt
  • kb. 1,3 liter húsleves

 

DSC_0397A

 

Elkészítése:

A hagymákat meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy lábasban a vajat - az olívaolaj társaságában - felolvasztjuk, rátesszük a hagymákat és megsózzuk. Gyakran kevergetve fonnyasztjuk a hagymát, frissen őrölt borssal is ízesítjük. Ha a hagyma már megadta magát, megszórom a liszttel és felengedem a húslevessel.  Reszelek bele szerecsendiót, a mennyiség ízlés kérdése.

Ha puhára főtt a hagyma,  botmixerrel pépesítem, majd a leveshez öntöm a tejszínt és - ha még szükséges, liszttel sűrítem - pár percig forralom. Egyébként ennél a levesnél is kipróbáltam már a keményítővel való sűrítést, de nem igazán lett jó az állaga, az íze. Ennél a levesnél a tejszín-liszt a nyerő párosítás.

Forrón, reszelt sajttal vagy pirított kenyérkockákkal, sajtos kenyérszeletekkel tálalom.

 

DSC_0378A

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5416347870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása