Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Narancsos-céklás brownie

2015. november 18. - Álom.Íz.Világ.

A nagyon csokis finomság - egy icipicivel - egészségesebb verziója. A céklának köszönhetően ugyanis kevesebb a kalóriatartalma, mint a hagyományos változatnak. 

A cékla persze a brownie ízében nem meghatározó, de a színe sokkal-sokkal szebb lesz tőle. No és nem utolsósorban, eldönthetjük, hogy elmondjuk-e a gyerkőcöknek, hogy cékla is van az édességben. :) 

 

DSC_0352A

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg (nyers) cékla 
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé (én most 70 %-ost használtam)
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 mk. fahéj
  • 1 mk. gyömbér
  • 1 narancs héja és leve
  • 25 dkg nádcukor 
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3,5 dkg cukrozatlan kakaópor (legalább 20-22 %-os)

 

DSC_0347A

 

Elkészítése:

A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy jénai tálban (fedővel) a mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán megpároljuk. Én vizet nem öntöttem alá, mert keletkezik annyi víz a fedő alatt, hogy szépen megpuhul a cékla. Turmix segítségével pürésítjük és kihűtjük. 

A felkockázott vajat az összetördelt csokoládéval együtt egy tálba tesszük és vízgőz felett összemelegítjük, majd kihűtjük. 

Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig (légkeverésen) 160 fokra melegítjük.

 

DSC_0354A

 

Egy tálban a cukrot a három tojással habosra keverjük, egészen addig, amíg elolvad benne a cukor. Majd belekeverjük a kihűlt céklapépet, a vajas-csokis keveréket, a fahéjat, a gyömbért, a narancs lereszelt héját és a levét. Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük a tál tartalmát, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 

25 perc alatt megsütjük.  

Ha - minimum - langyosra hűlt, akkor szeleteljük fel. 

 

DSC_0337A

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2416347868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása