Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Gnocchi zöldborsóval és baconnel

2015. november 08. - Álom.Íz.Világ.

Színházban voltunk egy kissé szokatlan időpontban, ugyanis a gyerekeknek szóló előadás 11 órakor kezdődött. Így az ebéd elkészítésére nem sok idő maradt, a reggel megfőtt leves mellé tényleg valami extra gyors fogás kellett. 

Szoktam ugyan készíteni krumpligombócot, de a fagyasztóban gyakran tartok gnocchit, mert sokféleképpen elkészíthető, rövid idő alatt készíthető belőle ízletes étel és nem utolsósorban a gyerekek is szeretik. 

 

DSC_0298A

 

Hozzávalók:

     4 adaghoz

  • 2 csomag fagyasztott gnocchi (1 kg)
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 4 dkg vaj
  • 2 maréknyi zöldborsó
  • kis csokor snidling
  • só, bors
  • reszelt parmezán (ízlés szerint)

 



DSC_0301A

 

Elkészítése:

A sóval ízesített vizet felteszem főni.

A bacont felcsíkozom és a vaj kíséretében forró serpenyőben megpirítom, majd kiszedem egy tálkába. Ha forr a víz, beleteszem a gnocchit és vele együtt a zöldborsót is.

Ha feljöttek a víz felszínére a krumpligombócok, akkor már megfőttek, ezért tésztaszűrőbe öntöm a borsóval együtt, lecsepegtetem és a bacon visszamaradt zsiradékán átforgatom. Hozzáadom a bacondarabkákat is. Végül a tetejét megszórom az apróra vágott snidlinggel és a reszelt parmezánnal.

Forrón tálalom!

 

DSC_0296A

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9416347864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása