Színházban voltunk egy kissé szokatlan időpontban, ugyanis a gyerekeknek szóló előadás 11 órakor kezdődött. Így az ebéd elkészítésére nem sok idő maradt, a reggel megfőtt leves mellé tényleg valami extra gyors fogás kellett.
Szoktam ugyan készíteni krumpligombócot, de a fagyasztóban gyakran tartok gnocchit, mert sokféleképpen elkészíthető, rövid idő alatt készíthető belőle ízletes étel és nem utolsósorban a gyerekek is szeretik.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 2 csomag fagyasztott gnocchi (1 kg)
- 10 dkg szeletelt bacon
- 4 dkg vaj
- 2 maréknyi zöldborsó
- kis csokor snidling
- só, bors
- reszelt parmezán (ízlés szerint)
Elkészítése:
A sóval ízesített vizet felteszem főni.
A bacont felcsíkozom és a vaj kíséretében forró serpenyőben megpirítom, majd kiszedem egy tálkába. Ha forr a víz, beleteszem a gnocchit és vele együtt a zöldborsót is.
Ha feljöttek a víz felszínére a krumpligombócok, akkor már megfőttek, ezért tésztaszűrőbe öntöm a borsóval együtt, lecsepegtetem és a bacon visszamaradt zsiradékán átforgatom. Hozzáadom a bacondarabkákat is. Végül a tetejét megszórom az apróra vágott snidlinggel és a reszelt parmezánnal.
Forrón tálalom!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.