Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Gyors édesség 5 hozzávalóból - túrós-körtés minirétes

2015. október 09. - Álom.Íz.Világ.

Amikor egy fárasztó hétvégi nap után a gyerekek nagyon-nagyon-nagyon szépen kérnek, hogy készítsek valami édességet, lehet nekik ellenállni? Persze, hogy nem. Ilyenkor valami villámgyors jöhet csak szóba.

Most először próbáltam ki az előkészített leveles tészta sütőpapírra feltekert (kinyújtott) változatát. Tényleg gyors variációja a vasárnapi sütinek, mert gyakorlatilag két-három mozdulat és már a sütőben landolhat a rétesünk.

Kezdőknek, kevés idővel rendelkezőknek kiváló próbálkozás lehet.

 

DSC_1647A

 

Hozzávalók:

  • 1 db friss leveles tészta (40 cm x 24 cm)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 5 teáskanál porcukor
  • 1/2 citrom héja és leve
  • 1 db nagyobb körte
  • tetejére: 1 db tojás
  • tálaláshoz: porcukor

 

DSC_1648A

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A túrót villával összetöröm, hozzáadom a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd a porcukrot is hozzáadva alaposan összekeverem. Végül és az apróra felkockázott körte is belekerül a túrós masszába.

A tésztát kiterítem a munkalapra, vízszintesen kettévágom és fele-fele arányban ráhalmozom a túrós-körtés tölteléket a leveles tészta közepére. Feltekerem a réteseket és mindkettőt ráhelyezem egy sütőpapírral bélelt tepsire. Felvert tojással megkenem a tetejét és a forró sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Felszeletelem és porcukorral meghintem.

 

DSC_1646A

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1316347852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása