A boltokban kapható többféle fűszervaj, különböző ízesítésekkel. Ha van otthon friss zöldfűszerünk, akkor készítsük el inkább mi magunk. Szerintem igazán megnyugtató, hogy tudjuk, mi is kerül bele és nem adunk hozzá semmi adalékanyagot. Ráadásul pár perc alatt kész. Készíthetünk nagyobb adagot is, ekkor fagyasszuk le a "felesleget".
Én ezúttal egy egész csirke fűszerezésére használtam. Ha elég sót teszek a vajba, akkor a csirkét nem kell külön besózni. A megmosott csirkét kívül-belül bekentem a vajjal, a bőre alá is tettem és egy lefedett kacsasütőben megsütöttem. Fehérbort vagy vizet öntsünk alá, nehogy megégjen és néha locsoljuk meg saját zaftjával.
Hozzávalók:
- 15 dkg lágy vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 db zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
A lágy vajba beleteszem a szeletekre vágott zöldhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és belereszelem a fokhagymát. Sózom, borsozom és késes robotgéppel vagy turmix segítségével pépesítem. Pár perc és kész.