Friss spenótot kaptam a "nyári" piacon. Igaz csak egy helyen találtam, de ez épp elég volt. :) Gyors tésztavacsora lett belőle, kevés hozzávalóból.
Hozzávalók:
- 40 dkg penne
- 20 dkg friss spenót
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- diónyi vaj
- 1 ek. olívaolaj
- parmezán (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tésztát a forró, sós vízben kifőzöm. Miközben fő a tészta, egy evőkanál olívaolajon megfuttatom a fokhagyma- gerezdeket és a megmosott spenótleveleket. Pár perc alatt elkészül, mert csak annyi idő kell neki, hogy levelei teljesen sötétre színeződjenek és összeessenek. Egy botturmix segítségével pépesítem a fokhagymás spenótot, majd visszaöntöm a serpenyőbe, felöntöm a tejszínnel, sózom és alaposan megborsozom. Ha felforrt, beleteszem a kifőtt tésztát, jól átforgatom. Ha túl híg, akkor hozzáteszek 1-2 diónyi vajat, ami kellően besűríti, krémessé teszi. Forrón tányérra szedem és a parmezánból (pl. egy zöldséghámozóval) vékony forgácsokat szeletelek a tetejére.
4-5 adag lesz belőle.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a