Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Tejszínes-spenótos penne parmezánforgáccsal

2015. július 28. - Álom.Íz.Világ.

Friss spenótot kaptam a "nyári" piacon. Igaz csak egy helyen találtam, de ez épp elég volt. :) Gyors tésztavacsora lett belőle, kevés hozzávalóból.

 

DSC_0501A

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne 
  • 20 dkg friss spenót
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • diónyi vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • parmezán (ízlés szerint)

 

DSC_0498A

 

Elkészítése:

A tésztát a forró, sós vízben kifőzöm. Miközben fő a tészta, egy evőkanál olívaolajon megfuttatom a fokhagyma- gerezdeket és a megmosott spenótleveleket. Pár perc alatt elkészül, mert csak annyi idő kell neki, hogy levelei teljesen sötétre színeződjenek és összeessenek. Egy botturmix segítségével pépesítem a fokhagymás spenótot, majd visszaöntöm a serpenyőbe, felöntöm a tejszínnel, sózom és alaposan megborsozom. Ha felforrt, beleteszem a kifőtt tésztát, jól átforgatom. Ha túl híg, akkor hozzáteszek 1-2 diónyi vajat, ami kellően besűríti, krémessé teszi. Forrón tányérra szedem és a parmezánból (pl. egy zöldséghámozóval) vékony forgácsokat szeletelek a tetejére.

4-5 adag lesz belőle.

 

DSC_0500A

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8416347818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása