Visszavonhatatlanul nyár van. Ilyenkor mindig jól jön egy hűsítő leves vagy egy jéghideg gyümölcsös turmix. Ez az őszibarackos variáció kettő az egyben... Mindkét célt kiszolgálja. Ebédre levesnek vagy egy edzés után az energia visszapótlására ugyanúgy alkalmas. Legutóbb épp a fiamat vártam ezzel haza a hétvégi versenyéről. Nagy sikere volt!
Hozzávalók:
- 10 nagy darab őszibarack (szezonon kívül tökéletes a befőtt/konzerv barack is)
- 1,5 liter tej
- 1 tk. fahéj
- 1-2 db citrom (ízlés szerint)
- 350 g kefír
- 2-3 ek. porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:
Egy nagy tálba teszem a barackokat, a kétféle cukrot, a fahéjat, a citrom kifacsart levét, a kefírt és egy kevés tejet. Összeturmixolom, majd hozzáadom a maradék tejet. Hűtőbe teszem és jól lehűtöm. Ha levesként funkcionál, akkor teszek a tetejére szeletelt, pirított mandulát és/vagy felvert tejszínhabot.
Nagy adag, de nálunk mindig elfogy! :)