Könnyű, zöldséges, húsos egytálétel. Nem kell hozzá külön köret, mert együtt sül a hússal, így időt takaríthatunk meg.
Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli rövidkaraj
- 1 közepes fej karfiol
- 1 db cukkini
- 8 db (kisebb) újburgonya
- 1 csomag újhagyma
- 3 dl tejszín
- 10 dkg mozzarella
- 10 dkg trappista sajt
- 1 maréknyi (kockázott) császárszalonna/bacon
- 4 ek. olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és sós vízben felteszem főni. Ha félig megpuhult, leszűröm és félreteszem. A sütőt 200 fokra melegítem.
A hússzeleteket sózom, borsozom, majd az olívaolajon - két adagban - hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Egy szögletes jénai tálba sorakoztatom a húsokat, rápakolom a felkarikázott cukkinit és újhagymát. Az újburgonyát csak megmosom és vékony szeletekre vágom, majd a karfiollal együtt hozzáadom a zöldséges húshoz. Egy picit megsózom a zöldségeket, borsozom, majd felöntöm a tejszínnel. Alufóliával lefedem és addig sütöm így, amíg a hús megpuhul. Akkor leveszem a fóliát és megszórom a reszelt - kétféle - sajttal és a felkockázott baconnal vagy császárszalonnával, majd készre sütöm.
5-6 adag lesz belőle.