Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Sertéskaraj vele sült zöldségekkel

2015. május 20. - Álom.Íz.Világ.

Könnyű, zöldséges, húsos egytálétel. Nem kell hozzá külön köret, mert együtt sül a hússal, így időt takaríthatunk meg.

DSC_0506

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli rövidkaraj
  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 db cukkini
  • 8 db (kisebb) újburgonya
  • 1 csomag újhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 maréknyi (kockázott) császárszalonna/bacon
  • 4 ek. olívaolaj
  • só, bors

 

DSC_0507

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és sós vízben felteszem főni. Ha félig megpuhult, leszűröm és félreteszem. A sütőt 200 fokra melegítem.

A hússzeleteket sózom, borsozom, majd az olívaolajon - két adagban - hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Egy szögletes jénai tálba sorakoztatom a húsokat, rápakolom a felkarikázott cukkinit és újhagymát. Az újburgonyát csak megmosom és vékony szeletekre vágom, majd a karfiollal együtt hozzáadom a zöldséges húshoz. Egy picit megsózom a zöldségeket, borsozom, majd felöntöm a tejszínnel. Alufóliával lefedem és addig sütöm így, amíg a hús megpuhul. Akkor leveszem a fóliát és megszórom a reszelt - kétféle - sajttal és a felkockázott baconnal vagy császárszalonnával, majd készre sütöm.

5-6 adag lesz belőle.

 DSC_0508

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr616347762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása