Gyönyörű eperhez jutottam pénteken. A család 3/4-e imádja frissen azonnal megenni, azonban a kislányomat rá kell vezetni, hogy az eper bizony egy nagyon finom gyümölcs. Elkészítettem ezt a levest és megevett egy nagy tányérral.... :) Mivel nem kell főzni, minden vitamin benne marad, ráadásul tejtermék is kerül bele, úgyhogy duplán jó a fejlődő szervezetnek. No meg a már fejlettnek is ;)
Három perc alatt elkészül, ha passzírozzuk az epret, akkor 6 perc.
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 2 evőkanál porcukor
- 2-3 evőkanál citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 dl joghurt
- 2 dl tej
- tálaláshoz: 1 dl habtejszín, reszelt citromhéj (menta)
Elkészítés:
Az epreket megmosom, kicsumázom és egy edényben összeturmixolom. Ha van még pluszban három percem, akkor egy apró lyukú szűrőn átpasszírozom, ha nincs akkor magostól hagyom a pürét. A citrom héját lereszelem és félreteszem a tálaláshoz. A levéből 2-3 evőkanálnyit hozzáadok az eperhez, majd belekeverem a kétfajta cukrot, a fahéjat, a joghurtot és a tejet. Jól lehűtöm.
Tálaláshoz kemény habbá verem a tejszínt, ráhelyezem a levesre és megszórom a reszelt citromhéjjal.
Friss, könnyű, vitamindús leves.