Ha gyors vacsora kell, a csirkemell mindig nyerő választás. Tényleg elkészül rövid idő alatt, amíg a barna rizs megfő, elkészül a husi is.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 1 db póréhagyma
- 1-1,5 dl fehérbor
- 1 db ömlesztett (karaván) füstölt sajt
- 12,5 dkg mascarpone
- só, bors
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A felkarikázott póréhagymát egy kevés olajon megdinsztelem, majd ráteszem a felcsíkozott csirkemellet és megpirítom. Sózom, borsozom és felöntöm a fehérborral. Ha megpuhult a hús, beleteszem az ömlesztett füstölt sajtot és a mascarponét.Ha túl sűrűnek találom, akkor egy kevés vizet adok hozzá. Egy jénaiba öntöm és ráreszelem a füstölt sajtot. 200 fokos sütőben összesütöm.
Barna rizzsel és friss salátával tálalom.