Nemrégiben egészben sütöttem kacsát. De amit most mutatni szeretnék, az a zöldbab, mint köret. Kétféleképpen.
Baconbe tekert zöldbab szezámmaggal
Hozzávalók:
- 45 dkg zöldbab
- 2 ek. pirított szezámmag
- 6 szelet bacon
- só, bors
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A fagyasztóból kivett zöldbabot leforrázom, lecsöpögtetem. A baconszeleteket 3 részre vágom, egy-egy darabra 4-5 zöldbabot teszek, majd feltekerem. Egy evőkanál olívaolajjal kikent jénaiba sorakoztatom őket, enyhén sózom, borsozom és megszórom pirított szezámmaggal. 200 fokos sütőben megsütöm.
Hagymás zöldbab
Azokat a zöldbabokat, amelyekre nem jutott bacon, ráteszem egy evőkanál kacsazsírra (nálunk a sült kacsa alól került ki) és mellédobom a kacsa belsejéből kivett sült hagymát "szirmokra' szedve. Jól átforgatom, sózom, borsozom.