A férjem kedvence. Laktató finomság vacsorára vagy hétvégi reggelire. Elég belőle egy szelet és az éhes gyomor már a múlté.
Ma este azért esett erre a választás, mert volt még a vasárnap sütött kenyeremből...
Hozzávalók:
(5 szelethez)
- 5 szelet kenyér
- 1 db nagy fej gomba
- 7 dkg szeletelt bacon (kockázott is tökéletes)
- 10 dkg feta sajt (vagy juhtúró)
- 10 dkg trappista sajt
- bors
Elkészítés:
A baconszeleteket négybe vágom, majd egy teflonserpenyőben megpirítom őket (zsiradék nem kell alá). Ha kész, kiszedem őket egy tányérra és jöhet helyére a vékonyra szeletelt gomba. Ha az aranysárgára pirult, akkor átadja helyét a kenyérszeleteknek, amelyek a serpenyőben maradt minimális zsiradékot magukba szívják. Mindkét oldalukat megpirítom, aztán jöhet a "halmozás".
A kenyérszeletekre morzsolt feta sajtot vagy juhtúrót teszek, majd ráfektetem a sült bacont és a gombát. A tetejére vékony trappista szeleteket teszek úgy, hogy ha azt szeretném, hogy olvadt legyen, akkor a forró serpenyőbe teszem pár pillanatra. Ha elkészült, a tetejére frissen őrölt borsot teszek.
Friss paradicsommal tálalva isteni!