Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Ropogós, virslis falatok sajtszószba mártva

2018. február 24. - Álom.Íz.Világ.

 

Tésztabundás virslis és ropogós kenyérfalatok krémes, hagymás sajtszószban. Igazából túl sok minden nem kell hozzá, és elkészíteni sem bonyolult feladat. 

Az ötlet onnan jött, hogy láttam a héten valahol egy videóreceptet, amelyben ilyen virslis tekercsek készültek. Kb. ennyi  most a hasonlóság, de nem volt nehéz továbbgondolni. Az mondjuk egy óriási véletlen, hogy pont a hétvégére vettem egy teljes kiőrlésű cipót. Azon gondolkodtam ugyanis, hogy milyen módon tudnám a serpenyő közepére ültetni a sajtot.  Ez is megoldódott! :)

 

 

Hozzávalók:

  • 1 db leveles tészta (kb.33 cm x 22 cm)
  • 6 db virsli
  • 1 db tojás
  • 1 db kenyércipó
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1,5 ek. liszt
  • 20 dkg füstölt sajt (pl. scamorza)
  • só, bors
  • kis csokor snidling

 

 

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítem elő. Egy kör alakú sütőedény oldalát és az alját vékonyan kiolajozom.

A kenyércipó tetejét levágom, a belsejét kivájom és félreteszem.

A tésztalapot 12 db téglalapra vágom, majd ezeket kettéosztva kis háromszögeket kapok, amelyekbe beletekerek egy-egy virslidarabot (egy virslit négy részre osztok). Szorosan egymás mellé állítom a tekercseket, majd lekenem a felvert tojással. Kb. 18 perc alatt megsütöm úgy, hogy az utolsó 5-6 perce beteszem a cipót is a sütőedénybe azért, hogy a széle egy kicsit megpiruljon.

Miközben a tekercsek sülnek, elkészítem a sajtszószt és a pirított hagymát. 

 

 

A vöröshagymát apróra vágom és kb. egy dekányi vajon - folyamatos kevergetés mellett - megpirítom egy serpenyőben, a végén  megsózom. Ha a hagyma már "megadta" magát, kiszedem és félreteszem. Ugyanebben a serpenyőben a sajtszószhoz felolvasztom a maradék 4 dkg vajat, ráteszem a lisztet, majd - egy habverővel folyamatosan kevergetve - hozzáadom a langyos tejet. Sózom, borsozom, és ha felforrt, beleszórom a reszelt sajtot. 

Amint megsültek a tekercsek, a megpirult a cipóba teszem a hagymát, majd ráöntöm a szószt és megszórom az apróra vágott snidlinggel. 

Melegen tálalom.

Jó étvágyat!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8316348090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása