A lányom szülinapját ünnepeltük a hétvégén. A héten fejben megpróbáltam összerakni, mit is szeretnék a családnak tálalni szombaton. A "menüt" már kitaláltam, de a rendkívül kevés idő miatt a tortával kapcsolatban bajban voltam. Azután arra gondoltam, ezúttal miért ne készíthetnék olyat, amellyel nem kell sokat bíbelődni. Egy napig állt a hűtőben, de sok tennivaló tényleg nem volt vele.
Úgy vettem észre, mindenkinek elnyerte a tetszését. :)
Ja, és a kalóriákat ezúttal nem számoltuk... ;)
Hozzávalók:
- 25 dkg kakaós (Jó reggelt) keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg pirított törökmogyoró
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 40 dkg nutella
- 3 dkg sötét kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 3,3 dl habtejszín
Elkészítése:
A pirított törökmogyorót durvára aprítom, félreteszem. Az aprítógépbe beleteszem a nagyobb darabokra tördelt kekszet és az aprított mogyoróból 5 evőkanálnyit, majd összedarálom és kiöntöm egy tálba. Hozzáadom az olvasztott vajat és belekanalazok 2-2,5 evőkanál mogyorókrémet.
Egy 23 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral (el is hagyható) és egy pohár aljának segítségével belenyomkodom a kekszes morzsát. Addig beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
A tejszínt habbá verem. A mascarponét, a nutellát, a kakaóport és a porcukrot egy robotgép segítségével simára keverem, majd hozzáadom a tejszínhabot.
A kekszalapra kanalazom a nutellás krémsajtot, egyenletesre igazítom a tetejét és megszórom a durvára vágott, pirított mogyoróval. Minimum egy éjszakára, de akár egy napra hűtőbe teszem.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.