Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Nutellás-mogyorós sajttorta sütés nélkül

2018. február 18. - Álom.Íz.Világ.

A lányom szülinapját ünnepeltük a hétvégén. A héten fejben megpróbáltam összerakni, mit is szeretnék a családnak tálalni szombaton. A "menüt" már kitaláltam, de a rendkívül kevés idő miatt a tortával kapcsolatban bajban voltam. Azután arra gondoltam, ezúttal miért ne készíthetnék olyat, amellyel nem kell sokat bíbelődni. Egy napig állt a hűtőben, de sok tennivaló tényleg nem volt vele. 

Úgy vettem észre, mindenkinek elnyerte a tetszését. :)

Ja, és a kalóriákat ezúttal nem számoltuk... ;)

 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg kakaós (Jó reggelt) keksz 
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg pirított törökmogyoró
  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 40 dkg nutella
  • 3 dkg sötét kakaópor
  • 8 dkg porcukor
  • 3,3 dl habtejszín

 

 

Elkészítése:

A pirított törökmogyorót durvára aprítom, félreteszem. Az aprítógépbe beleteszem a nagyobb darabokra tördelt kekszet és az aprított mogyoróból 5 evőkanálnyit, majd összedarálom és kiöntöm egy tálba. Hozzáadom az olvasztott vajat és belekanalazok 2-2,5 evőkanál mogyorókrémet.

Egy 23 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral (el is hagyható) és egy pohár aljának segítségével belenyomkodom a kekszes morzsát. Addig beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.

 

 

A tejszínt habbá verem. A mascarponét, a nutellát, a kakaóport és a porcukrot egy robotgép segítségével simára keverem, majd hozzáadom a tejszínhabot. 

A kekszalapra kanalazom a nutellás krémsajtot, egyenletesre igazítom a tetejét és megszórom a durvára vágott, pirított mogyoróval. Minimum egy éjszakára, de akár egy napra hűtőbe teszem.

Jó étvágyat!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4116348088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása